Betalingswijze


Als zelfstandige thuisverpleegkundigen werken we samen met alle Belgische ziekenfondsen alsook verzekeringsmaatschappijen.sch27300_0010_Layer_1_copy

Als verpleegkundigen zijn we aangesloten bij het RIZIV (Rijksdienst voor Invaliditeits- en Ziekteverzekering) en beschikken we over een erkend nummer, dit laat ons toe u de verzorgingen te verstrekken tegen terugbetalingstarief.

Als u bij een ziekenfonds bent aangesloten, gelden de tarieven conform de bepalingen van het RIZIV en wordt de betaling rechtstreeks met uw ziekenfonds geregeld. Petra regelt voor u de administratieve zaken rechtstreeks met uw ziekenfonds. Dit noemt men het derdebetalingssysteem. Op deze manier hoeft u zich geen zorgen te maken over de administratieve en financiële afhandeling van de versterkte verzorgingen op doktersvoorschrift.

Voor hygiënische zorg (gedeeltelijke of volledige hulp bij het wassen en/of aankleden van een patiënt) is er geen voorschrift vereist. Deze aanvraag wordt door rechtstreeks aan uw mutualiteit overgemaakt.

Bent u niet in België gedomicilieerd of aangesloten bij een ziekenfonds, dan helpen wij u ook graag verder.

Ook voor verzekeringsmaatschappijen regelen wij rechtstreeks de betalingen zonder dat u hiervoor zelf alles moet regelen, bijvoorbeeld bij werk- of sportongevallen.

Voor meer info, raadpleeg de contactpagina.